Idag anses det nästan som ett måste att kunna engelska och det är för att det finns många fördelar med att kunna det engelska språket. Vare sig man inte har något engelskkunskaper alls eller bara vill bli bättre på sin engelska så finns det många sätt att lära sig engelska på. Har man intresset till att lära sig engelska så kommer det vara möjligt att göra det, alla kan lära sig. Det finns många olika sätt att lära sig språk på men på många sätt kan engelskan kanske vara ett av de enklaste språken att lära sig. Detta beror dels på att mycket tv-program och filmer som visas på tv och på biograferna är just på engelska samt att engelskan ingår i skolundervisningen från en så pass tidig ålder. Att ha goda kunskaper i engelska är inte bara bra att ha om man reser utan är en stor fördel även många andra gånger som exempelvis när man söker jobb. Kan man visa upp att man har goda kunskaper i engelska på sitt cv så kommer man vara otroligt attraktiv på arbetsmarknaden. Visa arbeten kan till och med kräva att man har kunskaper i engelska. Ett exempel är om man jobbar på hotell då det hör till vanligheten att internationella gäster kommer och bor på hotellet och för att kunna kommunicera måste man då kunna engelska.

Det finns olika sätt att lära sig ett nytt språk på

lära sig genom att läsa serier

Ett bra sätt att vässa på sina engelska kunskaper är genom att titta på engelska filmer och serier, läsa böcker, lyssna på engelska låtar och klicka runt på olika hemsidor som är engelskspråkiga. Idag finns det också många språk-appar som kan vara en hjälpande hand för att lära sig engelska. Ett bra sätt att lära sig är att skriva ner vanliga ord som man tror att man kommer använda sig av när man skriver eller pratar engelska. Att gå en engelska kurs kan vara bra att göra, det finns kurser på olika nivåer där man lär sig engelska med anda som befinner sig på samma nivå som en själv


Det absolut bästa sättet att lära sig engelska är förstås att vara i ett land där engelskan är det officiella språket. Reser man i ett land där det främst talas engelska så kommer man nämligen vara tvungen att också prata engelska för att kunna bli förstådd. Ju mer man pratar engelska, ju mer kommer man också att lära sig. Många väljer att åka iväg på en språkresa för att på så sätt bli riktigt vass på språket. En språkresa innebär kort och gott att samtidigt som man studera engelskan så befinner man sig också i ett land där de som bor i landet pratar engelska. Det innebär alltså att man kommer vara tvungen att prata engelska på sin vardag så som när man handlar, utför en aktivitet och när man träffar nya människor. Fördelarna med att lära sig engelska är otroligt många och det finns många olika sätt att lära sig språket på.